essi-news

قالب پرشین بلاگ


essi-news
نويسندگان
به گزارش essi news به نقل از خبرگزاری فارس
 
وزیر بهداشت:
خانواده‌ها را به داشتن فرزند بیشتر تشویق می‌کنیم

وزیر بهداشت گفت: رشد جمعیت کشور ۱.۴درصد است به همین علت خانواده‌ها را تشویق می‌کنیم که تعداد فرزندشان را افزایش دهند البته برای همه یک نسخه تجویز نمی‌کنیم و به خانواده‌های با فرزند زیاد افزایش فرزند را توصیه نمی‌کنیم.

خبرگزاری فارس: خانواده‌ها را به داشتن فرزند بیشتر تشویق می‌کنیم

مرضیه وحید دستجردی در دیدار با بودوش مامیروا، معاون رئیس پارلمان قرقیزستان که امروز در ساختمان وزارت بهداشت صورت پذیرفت درباره وضعیت دانشگاه های علوم پزشکی ایران اظهار داشت: در ایران 50 دانشگاه علوم پزشکی وجود دارد و جمعیت کشورمان نیز بر حسب 31 استان بالغ بر 75 میلیون نفر است که در برخی استان‌ها 3 دانشگاه علوم پزشکی و در برخی دیگر دو دانشگاه علوم پزشکی داریم.

وی افزود: به طور مثال شهر تهران دارای دو دانشگاه علوم پزشکی است که نیروهای پرستار، پیراپزشک و پزشک را برای ارائه خدمات درمانی و بهداشتی به حدود 14 میلیون نفر را بر عهده دارند.

بسته شدن بیمارستان‌های خصوصی در صورت عدم رعایت قوانین وزارت بهداشت

مرضیه دستجردی گفت: برخی دانشگاه‌ها دولتی و برخی دیگر خصوصی هستند ولی اکثریت این 50 دانشگاه علوم پزشکی دولتی بوده و تعداد بیمارستان‌های ما نیز در حدود 900 بیمارستان است که 200 تا 220 بیمارستان آن خصوصی و بقیه دولتی است.

وزیر بهداشت ادامه داد: بیمارستان‌های خصوصی بر اساس قوانین و ضوابط وزارت بهداشت اداره می‌شوند و هر 6 ماه نیز یکبار نظارت بر آنان صورت می‌پذیرد و اگر بیمارستانی ضوابط وزارت بهداشت را رعایت نکند در آن بیمارستان بسته می‌شود ولی تعرفه‌های این بیمارستان خصوصی بوده که بر اساس مصوبه وزارت بهداشت صورت می‌پذیرد.

وحید دستجردی در توضیح چگونگی آموزش دانشجویان پزشکی نیز اظهار داشت: دوره پزشکی ما پس از آزمون افراد از یک امتحان سخت با عنوان کنکور به صورت یک دوره  7 ساله در دانشگاه و بیمارستان است و در نهایت این افراد پزشک عمومی می‌شوند و باید یک دوره خدمات پزشکی را نیز در مناطق محروم بین 2 تا 4 سال انجام دهند که بعد از آن می‌توانند وارد دوره‌های تخصصی شوند.

وی با بیان اینکه پزشکان پس از آزمون و گذراندن دوره‌های تخصصی نیز باید یک دوره 2 تا 4 ساله در مناطق محروم ارائه خدمات پزشکی درمانی دهند، افزود: بعد از این مدت این متخصصان می‌توانند به استخدام دانشگاه‌ها با عنوان عضو هیئت علمی درآیند یا به صورت خصوصی به طبابت خود بپردازند.

وزیر بهداشت تصریح کرد: افراد متخصص می‌توانند پس از گذراندن دوره‌های خود با شرکت در آزمون برای گرفتن فوق تخصص نیز اقدام کنند که می‌توانند پس از گرفتن فوق تخصص این بار در دانشگاه‌های مناطق محروم به تربیت متخصص بپردازند.

مرضیه دستجردی ادامه داد: در حال حاضر در کشور رشته تخصصی و فوق تخصصی وجود ندارد که ما دانشجو تربیت نکنیم که اگر هم باشد بسیار محدود است و ما اکنون در کشور 24 رشته تخصصی و 22 فوق تخصصی داریم.

وی افزود: PHD‌ برای رشته‌های غیربالینی است که افراد می‌توانند پس از دوره‌های لیسانس و دکترا آن را دریافت کنند.

وزیر بهداشت در توضیح انتصاب رؤسای دانشگاه‌ها نیز گفت: رؤسای دانشگاه‌ها انتخابی است ولی انتخاب آن بسیار پیچیده بوده و دانشگاه‌ها هیئت امنا دارند و پس از پیشنهاد رئیس دانشگاه توسط وزیر بهداشت به شورای انقلاب فرهنگی آنان به این فرد رای می‌دهند و به رئیس‌جمهوری معرفی می‌کنند و پس از تأیید رئیس جمهوری این فرد به وزیر بهداشت معرفی شده و وزیر نیز حکم رئیس دانشگاه را ابلاغ می‌کند و در مجموع به دلیل این پیچیدگی انتخاب رئیس دانشگاه، رؤسای دانشگاه‌ها در ایران از شأن بسیاری برخوردار است.

وحید دستجردی ادامه داد: شورای عالی انقلاب فرهنگی بالاترین شورای تصمیم‌گیرنده آموزشی کشور است که در رأس آن رئیس‌جمهوری قرار دارد و در این شورا اعضای منتخب رهبری حضور دارند و یک تعداد اعضا نیز شخصیت‌های حقوقی هستند مانند وزیر علوم، وزیر بهداشت و وزیر آموزش و پرورش.

وی افزود: دانشجویان علوم پزشکی پس از گذراندن دوره‌های خود باید در مناطق محروم فعالیت کنند و پس از گذراندن این مرحله در رشته‌های مختلف پزشکی و دندانپزشکی فرصت‌های شغلی برای آنها فراهم است که در این زمینه در قالب طرح پزشک خانواده بر حسب جمعیت 70 میلیونی به صورت شبکه بهداشت خانواده این مسئله را لحاظ کرده‌ایم تا گروه‌های پزشکی و پیراپزشکی در این شبکه به کار گرفته شوند.

وحید دستجردی گفت: از 2 سال گذشته در تلاشیم تا بتوانیم یک تعدادی از فارغ‌التحصیلان لیسانس در برخی رشته‌های علوم پایه با معدل بالا بعد از گذراندن آزمون؛ بتوانند وارد حوزه پزشکی شوند ولی در مجموع روش اصلی ما از صفر همان بحث آموزش پزشکی از طریق کنکور است.

وی درباره انتصاب وزرای بهداشت در ایران نیز توضیح داد: در مورد وزارت بهداشت همیشه وزرای آن پزشک بوده‌اند و در برخی موارد وزارت علوم نیز وزیر آن پزشک بوده است و رؤسای جمهور نیز به این نتیجه رسیده‌اند که پزشکان می‌توانند دیگر وزارتخانه‌ها را اداره کنند همان طور که در گذشته نیز وزیر امور خارجه پزشک بود.

وحید دستجردی بیان داشت: رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی باید عضو هیئت علمی باشند و حتماً نیز پزشک، البته ممکن است رشته‌های آنها مختلف باشد ولی پزشک هستند و انتخاب رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی پس از بررسی شورای عالی انقلاب فرهنگی صورت می‌پذیرد.

وی درباره شاخص‌های بهداشیت و درمانی در کشور نیز گفت: زنان و نوزادان در قبل از انقلاب وضعیت خوبی نداشتند به طوری که میزان مرگ و میر مادران باردار 240 در صدهزار تولد زنده و مرگ و میر نوزادان 120 در صدهزار بود و پس از انقلاب شاخص‌های حوزه سلامت و امید به زندگی ایرانیان ارتقاء یافت به طوری که امروز میانگین متوسط سن امید به زندگی مردان 71، زنان 73 و میانگین 72 سال است.

وزیر بهداشت همچنین به مرگ و میر مادران باردار که 24 در صدهزار است اشاره کرد و گفت: در این راستا مرگ و میر نوزادان نیز 10.8 در هزار تولد زنده است که تمام این آمارها باید در ادامه برنامه پنجم توسعه کاهش یابد.

وی همچنین به 20 هزار خانه بهداشت و 6 هزار مرکز بهداشتی- درمانی در کشور اشاره کرد و افزود: در خانه‌های بهداشت پروژه‌های سلامت اجرا می‌شود و طرح پزشک خانواده را نیز ما از روستاها آغاز کرده‌ایم و از سال گذشته نیز این پروژه را در شهرها شروع و با برنامه  نظام ارجاع انتظار داریم میزان امید به زندگی ایرانیان به  80 سال ارتقاء یابد.

وحید دستجردی به پوشش 99 درصدی واکسیناسیون نوزادان در کشور نیز اشاره کرد و بیان داشت: ما 10 واکسن را خودمان تولید می‌کنیم و 96 درصد داروهای ما نیز در داخل کشور تولید می‌شود و خدمات به مادر، کودک و نوزادان در قالب پکیج‌های سلامت ارائه می‌شود.

وی ادامه داد: در این راستا همه کسانی که می‌خواهند ازدواج کنند نیز باید قبل از ازدواج آزمایش دهند که یکی از این آزمایش‌ها آزمایش تالاسمی است تا بتوانیم در این زمینه برای جلوگیری از ابتلا افراد به تالاسمی ماژور جلوگیری کنیم.

وزیر بهداشت تصریح کرد: همه نوزادان نیز در روز نخست تولد از نظر تیروئید غربالگری می‌شوند که دچار کم‌کاری تیروئید نباشند که می‌تواند برای آنها مشکلات مغزی و کاهش ضریب هوشی در بر داشته باشد.

وحید دستجردی اظهار داشت: یک برنامه طراحی کردیم که سطح‌بندی خدمات مادر و جنین است تا در زمینه جلوگیری از مرگ نوزادان اقدام شود زیرا بر اساس سطح‌بندی هر چه سن مادران باردار بالا رود مرگ و میر نوزادان نارس نیز بیشتر می‌شود.

وزیر بهداشت گفت: بر اساس نظام سطح بندی اگر مادران در سن بالا باردار شوند باید برای وضع حمل در مراکز خاصی خدمات ویژه‌ای دریافت کنند که با این برنامه می‌‌توان 50 درصد از مرگ و میرها را کاهش داد.

وی همچنین درباره نظام بیمه ای کشور نیز توضیح داد: در حال حاضر 90 درصد مردم ما بیمه هستند و در مراجعه به بیمارستان‌ها فقط 10 درصد هزینه‌های بیمارستانی را پرداخت می‌کنند و بقیه را دولت می‌پردازد و در این راستا بیمه‌های خصوصی و تکمیلی نیز وجود دارد که درصد زیادی از هزینه‌ها را پرداخت می‌کنند.

وزیر بهداشت تأکید کرد: در خانه‌های بهداشت نیز تمام هزینه‌ها رایگان است و افراد می‌توانند با مراجعه به خانه‌های بهداشت آن 10درصد را پرداخت نکنند.

وحید دستجردی ادامه داد: بیمه پزشکی در ایران اجباری نیست به همین دلیل هنوز 10 درصد افراد بیمه نشده‌اند ولی تمام کارکنان دولتی بیمه‌ هستند و کسانی که محروم هستند نیز توسط سازمان‌های حمایتی از جمله بهزیستی و کمیته امداد پوشش می‌شود که 100 درصد هزینه آنان پرداخت می‌شود.

وی اظهار داشت: ما می توانیم پزشک خارجی در کشورمان بپذیریم ولی به دلیل اینکه سطح پزشکی ما بسیار بالاست پذیرش این پزشکان بسیار سختگیرانه است.

وحید دستجردی در پاسخ به عضو کمیسیون بهداشت مجلس قرقیزستان درباره خطاهای پزشکی در ایران نیز افزود: خطاهای پزشکی و انسانی همیشه وجود دارد اما این خطاها را تا حدی که می‌توانیم باید کاهش یابد.

وزیر بهداشت گفت: ولی مهم این است که برخی خطاها هرگز نباید رخ دهد مثلاً اگر پای فردی دچار مشکل شد برای پای دیگر او نباید در فرآیند درمان مشکلی به‌وجود آید یا اینکه هرگز نباید خطای جا گذاشتن وسایل جراحی در زمان عمل در بدن بیمار رخ دهد.

خطاهای پزشکی در آمریکا و انگلیس بیشتر از تصادفات

وی ادامه داد: در سال 1992 و 1998 بر اساس مطالعاتی که در انگلستان و آمریکا صورت پذیرفت نشان از مرگ و میر بالای افراد بر اثر خطاهای پزشکی در این دو کشور بود که بیشتر از آمارهای تصادفات رانندگی، هوایی و بلایایی چون سوختگی بوده است.

وحید دستجردی در پاسخ به این پرسش که مرگ و میر زنان ایرانی که به دلیل ازدواج زود هنگام رخ می‌دهد چقدر است، گفت: این آمار در ایران بسیار کم است ولی شاید در برخی مناطق روستایی که افراد در سنین پایین ازدواج می‌کنند مانند عشایر وجود داشته باشد ولی آمار آن بسیار پایین است ولی آنچه باید مورد توجه قرار گیرد این است که اگر فردی در سنین پایین ازدواج کرد باید در سنینی که به رشد بدنی، مغزی و استخوانی برای باردار شدن و تربیت فرزند می رسد، آموزش ببیند.

خانواده ها را تشویق می‌کنیم، تعداد فرزندانشان را افزایش دهند

وزیر بهداشت بیان داشت: در گذشته ما عنوان می‌کردیم ۲ فرزند کافی است و حال نیز بر اساس آمارها رشد جمعیت در ایران 1.4 و در قرقیزستان 1.3 است و خانواده‌ها را در این زمینه تشویق می‌کنیم که تعداد فرزندان خود را افزایش دهند ولی در مجموع یک نسخه را تجویز نمی‌کنیم زیرا به خانواده‌هایی که تعداد فرزندان آن کم باشد توصیه به داشتن فرزند بیشتر و خانواده‌هایی که تعداد فرزندان آنها زیاد باشد توصیه به فرزند کم می‌شوند.

در ادامه این نشست رمضان محسن‌پور، معاون پارلمانی وزارت بهداشت نیز گفت: ما 290 نماینده در مجلس ایران داریم که 43 نفر از آنان رشته‌های تحصیلی‌شان پزشکی است.

محسن‌پور بیان داشت: در مجلس ایران 13 کمیسیون تخصصی وجود دارد که یکی از آنها کمیسیون‌ها، کمیسیون بهداشت و درمان است که 21 عضو دارد و تمام آنان از متخصصان و علمای پزشکی به حساب می‌آیند که برخی از آنان یک تا دو دوره نیز وزیر بهداشت بودند.
 
وی با اشاره به برنامه پنجساله ایران که دوره پنجم آن شروع شده است، گفت: در حوزه سلامت رابطه بسیار خوبی بین نمایندگان مجلس و وزارت بهداشت وجود دارد و ما بر اساس 190 بند برنامه پنجساله در حدود 40 بند در زمینه سلامت داریم که این مسئله بیشتر می‌تواند نشان دهند رابطه مناسب مجلس و وزارت بهداشت باشد.

اکثر پزشکان قرقیزستان زن هستند

بودوش مامیروا، معاون رئیس پارلمان قرقیزستان نیز در نشست خود با وزیر بهداشت کشورمان با اشاره به اینکه وزارت بهداشت برای هر دولتی بسیار مهم است، گفت: قرقیزستان نیز مانند ایران دارای مشکلات و همچنین دستاوردهای پزشکی است که باید در این زمینه بیشتر با یکدیگر ارتباط و انتقال تجربه داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه وزیر بهداشت و اکثر پزشکان قرقیزستان زن هستند، افزود: رئیس کمیسیون بهداشت مجلس قرقیزستان نیز یک زن است.

مامیروا خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت قرقیزستان مانند وزارت بهداشت ایران از ۳ بخش تشکیل نشده است و حوزه آموزش در وزارت بهداشت ما جداگانه است.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید
امکانات وب

تبادل لینک

خرید بک لینک
(قطره)